10 Aralık 2009 Perşembe

Bu uyarıya dikkat !


Tüm Dünya'da olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılmaya devam eden domuz gribinden korunmak için Fatih Hospitadent Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Recep Eşkar uyarıyor ”ailenizde domuz gribi olan varsa diş fırçanızı yenisiyle değiştirin.”
Domuz gribi virüsünün kolayca bulaşabileceği ilk yerler solunum yaptığımız organlardan biri olan ağız olarak karşımıza çıkıyor. Dt. Recep Eşkar, “pek çok insan diş fırçalarını banyoda aynı fırça kabında diğer fırçalarla yan yana bulundurduğunun çoğu zaman farkında olmuyor. Aile üyelerinden biri grip veya benzeri bulaşıcı bir hastalık geçirdiğinde bu hastalık diş fırçaları ile kolaylıkla diğer aile fertlerine de bulaşabilir” diyor ve ekliyor “aynı evi paylaştığınız kişilerden biri domuz gribi olduğunda diş fırçanızı değiştirmeniz hayatınızı kurtarabilir.”

Ufak bir hatırlatma!

Domuz gribi ciddi bir hastalık, doğru ve bilinçli adımlarla bu virüsün yayılmasını yavaşlatmak mümkün. Hapşırırken ellerden çok, mendil ya da dirseklerin kullanılması ve ellerin sıklıkla yıkanması da virüsten korunmak için sayılabilecek önlemler arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder