10 Aralık 2009 Perşembe

Bugün ilaç alacaklar dikkat!


İlaç Fiyatları Kararnamesi ile 2 bin 304 ilaçtan 691'inin fiyatında indirime gidilmesi, eczacıları kepenk kapatma eylemine götürdü.
Bu gün Türkiye genelinde kepenk kapataca olan eczacılar, nöbetçi eczaneleri açık tutarak vatandaşın mağdur olmasını engelleyecek. Nöbetçi eczaneler gece boyunca da hizmet vermeye devam etti.

18 Eylül'de yayımlanan İlaç Fiyatları Kararnamesi ile 691 ilacın fiyatında indirim yapıldı. Uygulama 4 Aralık'tan itibaren uygulamaya konuldu. Bu durum kar oranlarında düşmeye neden olacak olan ezcacıları harekete geçirdi. Kepenk kapatma kararı alan eczacılar bu karara nöbetçi eczanaleri dahil etmedi. İstanbul genelinde nöbetçi eczaneler gece boyunca hizmet vermeye devam etti. Gün içinde de nöbetçi eczanelerin sayısının artırılacağı öğrenildi.

Fatih sınırlarında hizmet veren 5 nöbetçi eczaneden biri olan Akdeniz Eczanesi de ilaç satışlarını durdurmadı. Eczaninin işletmecisi, eyleme nöbetçi eczanelerin dahil olmadığını, gün içinde nöbetçi eczanalerin sayısının artırılarak vatandaşın mağdur edilmeyeceğini belirtti. (CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder